Transfer Bale kwestie van tijd na uitspraken Zidane: 'Hoe eerder, hoe beter'

Transfer Bale kwestie van tijd na uitspraken Zidane: 'Hoe eerder, hoe beter'

21-07-2019 07:40
3

Zinedine Zidane heeft na het duel van Real Madrid met Bayern München op de International Champions Cup benadrukt dat er voor Gareth Bale geen plek meer is. De dertigjarige Welshman kan beter vandaag dan morgen vertrekken, aldus de trainer van De Koninklijke.

Zidane deed tegen Bayern een beroep op 22 spelers, maar Bale behoorde niet tot de wedstrijdselectie. Daar had de Fransman een duidelijke verklaring voor. "Bale deed niet mee, omdat de club probeert hem te verkopen", vertelt hij aan onder meer Marca en AS. "Hoe eerder hij vertrekt, hoe beter. We zullen zien wat er de komende dagen gebeurt."

"Het is niet persoonlijk", vervolgt Zidane. "Ik heb niets tegen Bale, maar ik moet beslissingen nemen. Zijn vertrek is een keuze van de trainer en ook van de speler, hij kent de situatie. Het is het beste voor iedereen dat onze wegen scheiden. Ik weet niet of het in de komende 24 of 48 uur is, maar de situatie zal veranderen en dat is voor iedereen het beste."

Waar Bale zijn loopbaan voortzet, blijft nog onduidelijk. De aanvaller wordt onder meer in verband gebracht met een terugkeer naar Tottenham Hotspur. De Londenaren verkochten hem in 2013 voor ruim honderd miljoen euro aan Real, maar in het Estadio Santiago Bernabéu kon hij de hoge verwachtingen nooit helemaal inlossen.

Real Madrid ging met 3-1 onderuit tegen Bayern. Onder meer Eden Hazard maakte zijn officieuze debuut voor de Spaanse grootmacht.