'Genk heeft Roemeense smaak te pakken en leidt ook race om ander toptalent'

'Genk heeft Roemeense smaak te pakken en leidt ook race om ander toptalent'

15-07-2019 14:45
25

KRC Genk zit hoegenaamd niet stil tijdens deze transferperiode. Met de komst van toptalent Ianis Hagi troefde de landskampioen enkele Europese topclubs af. Dat kunstje wil Genk herhalen voor een landgenoot van Hagi: Alexandru Cicaldau.

Ook de 22-jarige Roemeen ontbolsterde het afgelopen seizoen helemaal. Bij Universitatea Craiova speelde Cicaldau zowat alles. In competitieverband zette hij vier keer de netten bol. Bovendien werkte Cicaldau recent ook een uitstekend EK voor beloften af. In Italië haalde een verrassend sterk Roemenië de halve finales.

Cicaldau stond tot medio 2018 overigens onder contract bij Viitorul, de club waar Genk Hagi wegplukte. Digisport weet dat de Limburgers de transferdans om de middenvelder leiden. De concurrentie is nochtans niet mals: ook Sevilla FC, Sassuolo en Steaua Boekarest zien Cicaldau graag komen.

De belofteninternational heeft in zijn contract een opstapclausule van zeven miljoen euro staan. De voorzitter van Universitatea wil dan ook minimaal zo'n bedrag vangen. Naast Genk is alvast één club bereid om die som op tafel te leggen, aldus Digisport. Om welke club het gaat, is niet bekend.