Youngster bedankt Kompany: Voor mij is een nieuwe voetbalwereld opengegaan

Youngster bedankt Kompany: "Voor mij is een nieuwe voetbalwereld opengegaan"

07-07-2019 11:35

Bij RSC Anderlecht staat de voorbereiding, zoals bij de meeste clubs, in het teken van kansen geven aan jonge spelers. Hotman El Kababri is één van die jeugdproducten die zijn kansen ook grijpt. De verdediger maakte al indruk op de technische staf, al had hij het tegen Ajax niet onder de markt.

Anderlecht verloor zaterdag met 5-2-cijfers van de Amsterdammers. Bij RSCA TV blikt El Kababri terug op die oefenpot. "We hebben gedaan we we konden, maar we zitten nog in het begin van het seizoen. We zijn nog aan het opbouwen. Soms zag je wel zaken die we op training geoefend hadden terugkomen in de wedstrijd. Die positieve dingen gaan we onthouden, aan het negatieve gaan we nog wat werken. We hebben nog tijd. We zitten nog maar in de voorbereiding", sust El Kababri.

Voor de jonge verdediger is de zomerstage de eerste kennismaking met de grote jongens. Die valt behoorlijk goed mee, geeft hij toe. "Ik heb al veel bijgeleerd van de profs en de coaches", doet El Kababri zijn verhaal. "Voor mij is er een voetbalwereld opengegaan die ik nog niet kende. Eigenlijk ben ik heel trots dat ik aan deze stage mag meedoen. Ik hoop zo verder te mogen doen bij de profs."