Update: PSV bevestigt dat De Jong 'de ruimte krijgt om een transfer af te ronden'

Update: PSV bevestigt dat De Jong 'de ruimte krijgt om een transfer af te ronden'

28-06-2019 20:35 Laatste update: 29-06-2019 13:25
2

PSV moet definitief afscheid nemen van Luuk de Jong, meldt het Eindhovens Dagblad vrijdagavond. De Nederlandse topclub heeft een concept-akkoord bereikt met Sevilla over een transfer van de 28-jarige spits.

De Jong meldt zich zaterdag al niet meer voor zijn eerste training van het seizoen, schrijft de regionale krant. Hij vertrekt volgende week naar Spanje om zijn overstap af te ronden. PSV verwacht op dit moment zo'n 12,5 miljoen euro over te houden aan de deal. Ook Borussia Mönchengladbach zou garen spinnen bij de transfer, zo werd eerder al gemeld.

Mocht De Jong de medische keuring doorkomen en de details worden afgehandeld, dan speelt hij komend seizoen voor de nummer zes van de Primera Division. De spits verwacht bij Sevilla in beeld te blijven bij het Nederlands elftal met het oog op het EK van volgend jaar zomer. 

De Jong speelde vijf jaar voor PSV. Hij groeide uit tot boegbeeld en aanvoerder en werd onder meer drie keer landskampioen. Na Daniel Schwaab en Angeliño is De Jong de derde basisspeler die vertrekt uit het Philips Stadion.

Update 29/06, 13.25: PSV heeft via de officiële kanalen laten weten dat De Jong alle ruimte krijgt om een transfer af te ronden. Op de site van de Eindhovenaren valt te lezen dat de spits dit weekend, samen met collega-internationals Steven Bergwijn en Denzel Dumfries, zich moest melden bij PSV. Dat hoeft nu niet, 'in afwachting van wat komen gaat'. Een transfer voor De Jong is dus aanstaande.