Vandenbempt zag een zelfzekere Kompany: Ongelooflijk grote persoonlijkheid

Vandenbempt zag een zelfzekere Kompany: "Ongelooflijk grote persoonlijkheid"

Gepubliceerd: dinsdag 25 juni 2019 om 23:31di 25-06-2019 om 23:31

Vincent Kompany heeft zijn eerste officiële persmoment achter de rug als speler-manager van RSC Anderlecht. Peter Vandenbempt was er uiteraard bij en maakt een analyse van het 'debuut' van de Rode Duivel bij paars-wit.

"Als er iets is wat Kompany kan, behalve goed voetballen natuurlijk, dan is het communiceren en praten. En hij doet dat met inhoud. Het is een ongelofelijk grote persoonlijkheid", was Vandenbempt bij Sporza onder de indruk. "Hij stond daar met zoveel flair, met zoveel présence. Hij was ontspannen, maakte grapjes en sprak in 3 talen, want er waren ook Engelse journalisten." 

"Kompany zat daar alsof hij daar al de hele tijd zat. Het was Vincent Kompany zoals we hem kennen. Hij is natuurlijk een fantastische ambassadeur voor zichzelf, maar ook voor de club. Hij was dat bij City en is dat nu voor Anderlecht. Het is niet verrassend dat hij een heel goeie indruk maakte. Dat doet hij meestal", nuanceert Vandenbempt.

De journalist zag dat de 'goesting' ervan af druipt. "Hij benadrukte hoe graag hij naar Anderlecht komt, hoeveel zin hij er in had. Dat kon je echt zien. Wij kijken daar ook allemaal een beetje naar uit, want met Kompany komt er een ongelofelijke wereldster naar het Belgische voetbal. Het minste wat je kunt zeggen is dat het een interessante periode wordt", besluit Vandenbempt.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws