Kompany hield stunt lang geheim: Afscheid van Guardiola was emotioneel

Kompany hield stunt lang geheim: "Afscheid van Guardiola was emotioneel"

25-06-2019 15:44 Laatste update: 16:15
4

Anderlecht en Vincent Kompany voerden in het diepste geheim onderhandelingen over een terugkeer als speler/manager. Zelfs toenmalige werkgever Manchester City was niet op de hoogte.

Dinsdag vindt in Neerpede de voorstelling van Kompany plaats. Een van de aanwezigen wilde weten of de collega-Rode Duivels wisten van zijn sensationale plannen. Kompany beantwoordde die vraag met 'neen' en vertelde dat hij ook pas in laatste instantie op coach Pep Guardiola is afgestapt.

"Ik geloof dat ik pas de dag voor de finale van de FA Cup aan Guardiola verteld heb dat het mijn laatste wedstrijd bij City zou worden. Ik wilde hem bedanken voor alles wat hij me geleerd en gegeven heeft. Het afscheid was emotioneel", liet Kompany optekenen.

Kompany erkent dat hij ongelooflijk veel heeft geleerd voor de Spaanse meestertacticus. "Het is alsof je van het basisonderwijs naar de universiteit zonder het middelbaar te hebben doorlopen. Iedereen die naar school is geweest heeft een leraar gedacht die moeilijke stof beter en simpeler uit kon leggen dan iedereen. Pep was die leraar. Ik ben geen Pep, maar ik ben een goede student", hoopt Vince the Prince veel wijze lessen mee te nemen van zijn leermeester.

No Poll