Buffel gaat niet voetballen bij Lommel: Onmogelijk om dat plaatje in te vullen

Buffel gaat niet voetballen bij Lommel: "Onmogelijk om dat plaatje in te vullen"

15-06-2019 11:15

Een maand nadat Thomas Buffel zijn schoenen aan de wilgen te hebben gehangen, hoopte Lommel SK de 38-jarige routinier te overtuigen om nog een jaar in Limburg te komen voetballen. Die plannen mogen in de ijskast. Buffel heeft te veel last van een blessure.

"Ik heb al enkele maanden last van een peesontsteking. Nadat ik in het voorjaar mijn enkel verzwikte, heb ik te snel willen hervatten. Ik wilde er in mijn laatste seizoen bij Zulte Waregem nog het uiterste uithalen. Ik heb me geforceerd en blijf er de gevolgen van dragen", legt Buffel uit in Het Nieuwsblad.

De plannen van Lommel waren concreet, maar Buffel heeft dus 'neen' moeten zeggen tegen een extra seizoen. "Ze hebben me inderdaad gecontacteerd", aldus Buffel. "Maar door die blessure is het onmogelijk om het plaatje, dat zij voor ogen hadden, in te vullen. Ik had ook mentaal al een punt gezet achter mijn carrière, het is mooi geweest. Ik ben momenteel in pensioenmodus", besluit de 35-voudig international.

Volgende afzegging?
Lommel voerde ondertussen ook gesprekken met Harm van Veldhoven, die de beoogde operationeel directeur. Van Veldhoven heeft Lommel echter in de wachtkamer gezet