Beerschot Wilrijk zit in de penarie: Transfers zo goed als onmogelijk

Beerschot Wilrijk zit in de penarie: "Transfers zo goed als onmogelijk"

Gepubliceerd: zondag 26 mei 2019 om 12:16zo 26-05-2019 om 12:16

Laatste update: zondag 26 mei 2019 om 12:17zo 26-05-2019 om 12:17

Voor Beerschot-Wilrijk is het nog steeds onduidelijk of het volgend seizoen in Eerste Klasse A of Eerste Klasse B speelt. Het moet daarvoor wachten op een uitspraak in Operatie Propere Handen. Dat zorgt toch voor enkele problemen bij de Antwerpenaren.

Zo kon Beerschot-Wilrijk nog niet voluit gaan op de transfermarkt. "Dit is een heel vervelende situatie, want inkomende transfers zijn zo goed als onmogelijk", zegt sterke man Walter Damen bij Sporza.

"Spelers willen wachten op duidelijkheid over de reeks waar ze zullen terechtkomen. Sommige spelers hadden ook in hun contract een clausule dat ze bij promotie andere voorwaarden kregen, ook dat speelt een rol", geeft hij aan.

Voor Beerschot-Wilrijk wordt het daarom moeilijk om nieuwe spelers aan te trekken deze zomer. "Sommige spelers weten dat ze veel meer tot hun uiting komen in 1B waar ze meer speelkansen hebben dan in 1A. Vervelend is ook dat sommige spelers echt naar 1A willen en wellicht zouden willen vertrekken als het 1B blijft", aldus Damen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws