OFFICIEEL: Pro League vindt opvolger voor Coucke in Genkse voorzitter Croonen

OFFICIEEL: Pro League vindt opvolger voor Coucke in Genkse voorzitter Croonen

Gepubliceerd: woensdag 22 mei 2019 om 16:14wo 22-05-2019 om 16:14

Laatste update: woensdag 22 mei 2019 om 16:29wo 22-05-2019 om 16:29

De Pro League heeft een nieuwe voorzitter gevonden. Na het vrijwillige vertrek van Marc Coucke was de vereniging van de Belgische profclubs op zoek naar een opvolger. KRC Genk-voorzitter Peter Croonen zal de functie van zijn collega van RSC Anderlecht overnemen.

De 45 leden van de Pro League verkozen Croonen unaniem op een vergadering woensdag. Verrassend is dat niet echt, aangezien de grote man van Genk de enige kandidaat was. Zo heeft de Pro League een maand nadat Coucke zijn functie beschikbaar stelde, een nieuwe leidsman gevonden.

Voor de 49-jarige Croonen zijn het enkele mooie weken. In Play-Off 1 voetbalde zijn Genk zich op knappe wijze naar de landstitel. Nu gaat hij dus één van de belangrijkste functies in de Belgische voetbalwereld bekleden. Zijn plaatsje in de Raad van Bestuur wordt overigens ingenomen door ... Coucke.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vandaag viert @rscanderlecht de 112e verjaardag! Welke speler en welk moment zal jij nooit vergeten?! #RSCA #RSCAnderlecht #Anderlecht #JPL #VanHimst #Lukaku #Kompany #Scifo #Zetterberg

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Begrijp jij de keuze voor Croonen?

(263 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws