SELECTIE: Preud'homme kan nog rekenen op Fai voor cruciale match bij kampioen Genk

SELECTIE: Preud'homme kan nog rekenen op Fai voor cruciale match bij kampioen Genk

Gepubliceerd: zaterdag 18 mei 2019 om 14:45za 18-05-2019 om 14:45

Als Standard Luik nog één keer knalt, is het vakantie voor de Rouches. Bij een overwinning op de slotspeeldag van Play-Off 1 verzekert het zich namelijk van de derde plaats in de eindafrekening. Eenvoudig wordt die klus echter niet, aangezien kersvers kampioen KRC Genk als gastheer fungeert.

Toch zakt Standard met vertrouwen af naar de Luminus Arena. Donderdag sloeg het Club Brugge eigenhandig uit de titelrace door, nota bene met tien mensen, met 2-0 te winnen. Daardoor klommen de Rouches over Royal Antwerp FC naar de derde plek in de stand. Als Standard hetzelfde resultaat behaalt als Antwerp (of beter uiteraard), is die podiumplaats ook definitief binnen. Antwerp trekt zondag naar Club Brugge.

Preud'homme gaf zaterdagmiddag zijn selectie prijs voor de verplaatsing naar Limburg. De trainer van Standard rekent op dezelfde namen die Club een pad in de korf zetten. Of Mehdi Carcela en Paul-José Mpoku, afgelopen donderdag allebei op de bank, opnieuw aan de aftrap verschijnen, is koffiedik kijken. Geblesseerden Zinho Vanheusden, Moussa Djenepo, Bope Bokadi en Orlando Sa zijn er alvast niet bij.

Wie er wél bij zal zijn in Genk, is Collins Fai. De vleugelverdediger werd donderdag tegen Club nog voor de rust uitgesloten na een gemene tussenkomst op Ruud Vormer. Standard aanvaardt de drie speeldagen schorsing die werden voorgesteld, maar die gaan pas vanaf maandag in.

Poll

Wat doet Standard bij Genk?

(126 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws