Pro League zoekt opvolger voor Coucke: 'Twee bekende namen naar voor geschoven'

Pro League zoekt opvolger voor Coucke: 'Twee bekende namen naar voor geschoven'

Gepubliceerd: woensdag 15 mei 2019 om 08:17wo 15-05-2019 om 08:17

Laatste update: woensdag 15 mei 2019 om 08:43wo 15-05-2019 om 08:43

Enkele weken geleden nam Marc Coucke afscheid als voorzitter van de Pro League. Op 22 mei komen de clubs samen om enkele thema’s te bespreken, waaronder het voorzitterschap. Verschillende namen worden naar voor geschoven.

Het Laatste Nieuws meldt dat het gros van de clubs Peter Croonen, voorzitter van KRC Genk, als een geschikte kandidaat ziet. Zo zou de grote baas van de Limburgers gezien worden als een verbindende figuur. Enig minpuntje, Croonen wil de Play-Offs behouden, terwijl de meeste leden van de Raad van Bestuur er net vanaf willen.

Een andere kandidaat die kans maakt, is Mehdi Bayat. De manager van Sporting Charleroi vormt echter bij de voetbalbond al een duo met Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe. De kans dat hij de belangen van de Pro League zal verdedigen, is klein.

Daarnaast is het ook niet uitgesloten dat een onafhankelijke kandidaat het overneemt bij de Pro League, wat bij voetbalminnend België op veel meer sympathie zou rekenen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

KAA Gent wil de absolute jackpot en vraagt meer dan 30 miljoen euro voor Jonathan David! Is hij dat bedrag waard? #KAAGent #AAGent #Gent #David #JPL #Transfernieuws

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Moet de Pro League voor een onafhankelijk iemand gaan?

(625 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws