Sportpsychologen blijven in Racing Genk geloven: Dat zou mij verwonderen

Sportpsychologen blijven in Racing Genk geloven: "Dat zou mij verwonderen"

Gepubliceerd: dinsdag 14 mei 2019 om 15:40di 14-05-2019 om 15:40

Racing Genk incasseerde afgelopen zondag een gevoelige tik door met 3-2 te verliezen bij Club Brugge. In plaats van de titelstrijd te beslissen, is de druk weer opgevoerd. Specialisten geven echter nog altijd het voordeel aan Genk.

De ervaren sportpsycholoog Jef Brouwers ziet alles in orde komen, zolang de Limburgers op zichzelf blijven focussen. "Het zou mij verwonderen mocht die verloren match tegen Club veel invloed hebben. Brugge heeft daarin getoond dat ze zeer sterk waren, dus moet Genk ook geen spijt hebben dat ze verloren hebben. Genk weet dat het in de laatste twee duels niet tegen Club Brugge speelt, maar tegen andere ploegen", klinkt het in Het Laatste Nieuws

Johan Desmadryl, huidig mental coach bij Cercle, denkt dat eveneens dat Genk zich niet uit evenwicht laat brengen. "Genk moet nu doen wat ze al een heel jaar doen. Ook het verdwijnen van Pozuelo hebben ze opgevangen. Het is de kracht van de groep dat ze niet snel van hun stuk te brengen zijn. Ze sluiten de rangen goed. De groep is bijna ondoordringbaar", toont Desmadryl zich onder de indruk van de mentale veerkracht.

Clement
Desmardryl denkt dat de spelers ook qua mentale coaching in goede handen zijn bij trainer Philippe Clement. "Hij benadrukt steeds dat hij zoveel mogelijk kwaliteit wil brengen, en dat dan het gevolg winnen is. Dat vind ik goeie coaching. En Genk heeft op een paar uitzonderingen na altijd kwaliteit gebracht. Ik zou gewoon die koers aanhouden, dan zie ik Genk mentaal het voordeel hebben", besluit de Desmadryl.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws