Guardiola heeft 'als een baby' geslapen: 'Toen was ik nerveus, nu niet'

Guardiola heeft 'als een baby' geslapen: 'Toen was ik nerveus, nu niet'

12-05-2019 07:58
1

Pep Guardiola voelt totaal geen spanning voor de laatste speelronde van de Premier League. Als Manchester City wint op bezoek bij Brighton & Hove Albion kroont het zich ten koste van Liverpool tot kampioen van Engeland.

De Spanjaard stelt een dag voor de laatste speelronde te hebben geslapen 'als een baby'. "Ik ben zo blij, ik heb helemaal geen zenuwen", tekent de BBC op uit zijn mond. "Ik was nerveus voor de wedstrijd tegen Liverpool, toen we zeven punten achter stonden en dat er tien konden worden." Dat was in januari. City won die wedstrijd uiteindelijk met 2-1.

Nu City zo dicht bij de titel is, voelt Guardiola die spanning niet. "Nee, nu niet. Ik heb geslapen als een baby. Het is een droom, een privilege. Ik vind het heerlijk." De formatie uit Manchester heeft een punt meer dan Liverpool, dat het thuis opneemt tegen Wolverhampton Wanderers. "Ik hoef niets te zeggen om de spelers te motiveren", meent Guardiola. "Ze willen de Premier League winnen. Wat ik tijdens de training heb gezien... ze willen winnen."

De laatste speelronde in de Premier League begint zondag om 16.00 uur.