Ajax krijgt toch nog opstekertje na mokerslag: 'Argentijn op weg naar Amsterdam'

Ajax krijgt toch nog opstekertje na mokerslag: 'Argentijn op weg naar Amsterdam'

10-05-2019 19:38 Laatste update: 19:44

Ajax viel van de hemel in de hel tegen Tottenham Hotspur. Twee dagen na de mokerslag krijgt de Nederlandse topclub toch nog wat positief nieuws. Het gaat zich zo goed als zeker versterken met Lisandro Martínez. In Argentinië wordt niet langer getwijfeld aan een transfer van de 21-jarige verdediger naar Amsterdam.

Volgens TyC Sports heeft Defensa y Justicia het bod van zeven miljoen euro van Ajax geaccepteerd. De Amsterdammers moeten daardoor alleen nog een persoonlijk akkoord bereiken met Martinez. Voetbal International schrijft dat Ajax Martinez spoedig verwacht te presenteren.

Argentijnse media brachten maandag al naar buiten dat de Ajacieden hun zinnen hadden gezet op de enkelvoudig Argentijns international. Een dag later bevestigde De Telegraaf die lezing.

Ajax lijkt onder meer de Argentijnse topclub River Plate en diverse Mexicaanse clubs af te troeven. Martinez kan als centrale verdediger en als linksback uit de voeten. In de Johan Cruijff Arena moet hij op termijn de opvolger worden van landgenoot Nicolas Tagliafico, zo weet De Telegraaf. Met Lisandro Magallan beschikt Ajax over nog een Argentijnse verdediger.

Martinez staat te boek als een van de grootste verdedigende talenten van Argentinië. Hij werd opgeleid door Newell's Old Boys, maar maakte in 2018 de overstap naar Defensa y Justicia. Voor die club speelde hij het voorbije seizoen 25 duels, waarin hij goed was voor twee goals en drie assists.