Klopp haalt uit naar 'onverantwoordelijke' UEFA: Misschien betalen ze fors

Klopp haalt uit naar 'onverantwoordelijke' UEFA: "Misschien betalen ze fors"

Gepubliceerd: vrijdag 10 mei 2019 om 16:20vr 10-05-2019 om 16:20

Stevige kritiek van Jürgen Klopp op de UEFA. De finale van de Europa League wordt op 29 mei afgewerkt in Baku (Azerbeidzjan), tot ontsteltenis van de Liverpool-manager.

Klopp heeft sympathie voor de Engelse supporters die hun club achterna reizen voor de Europa League-finale in Baku. Met Liverpool kwalificeerde hij zich deze week ten koste van FC Barcelona voor de eindstrijd van de Champions League in Madrid. Vrienden en familie probeerden vervolgens een slaapplek te regelen in de Spaanse hoofdstad. Makkelijk ging dat niet.

"Dat is zelfs héél erg moeilijk, want de hotelketens zijn natuurlijk niet gek. De prijzen schieten omhoog", steekt Klopp van wal op zijn persconferentie. "Madrid is dus ongelooflijk duur, maar het is tenminste niet aan de andere kant van de wereld. Een Europa League-finale in Baku... Dat is heel grappig."

Klopp snapt niets van de UEFA. "De mannen die deze beslissingen nemen... Ik weet niet wat zij eten bij het ontbijt. Vorig jaar moesten we naar Kiev (verloren Champions League-finale tegen Real Madrid, red.). Nou, de kans dat een club uit dat deel van de wereld in de finale staat is niet heel waarschijnlijk."

"Madrid weet hoe het is om zich voor te bereiden op de komst van Engelse fans. Als Ajax zich had geplaatst voor de finale, zouden er meer Nederlanders zijn. Maar niemand weet hoe je in Baku komt. Deze beslissingen moeten met veel meer verstand worden genomen. Het is onverantwoordelijk. Ik weet niet hoe ze het doen. Misschien betalen ze fors."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws