Teleurstelling bij Arsenal en Chelsea: UEFA stelt slechts 6000 tickets beschikbaar

Teleurstelling bij Arsenal en Chelsea: UEFA stelt slechts 6000 tickets beschikbaar

Gepubliceerd: vrijdag 10 mei 2019 om 11:41vr 10-05-2019 om 11:41

De UEFA stelt slechts 6000 kaarten beschikbaar aan Europa League-finalisten Arsenal en Chelsea. The Gunners noemen dat aantal 'teleurstellend' en hopen meer kaarten los te weken.

Arsenal plaatste zich donderdag ten koste van Valencia voor de finale van de Europa League, terwijl Chelsea na strafschoppen afrekende met Eintracht Frankfurt. Veel fans van de clubs zullen echter naast een ticket voor de eindstrijd grijpen. Beide clubs krijgen van de UEFA slechts 6000 kaarten.

De finale wordt gespeeld in het Olympisch Stadion in Bakoe, waar plaats is voor 68.700 fans. 'We zijn door de UEFA op de hoogte gebracht dat elk team slechts 6000 kaarten toegewezen krijgt', schrijft Arsenal op de website. 'We zijn in een actieve discussie met de UEFA voor meer kaarten voor onze fans, maar het teleurstellende aantal brengt ons duidelijk in een lastig parket in hoe we de kaarten toewijzen aan onze trouwe supporters'.

Arsenal noemt het aantal toegewezen tickets 'teleurstellend'. 'Zoals jullie weten, zijn we er trots op dat we zo'n 45.000 seizoenskaarthouders en meer dan 180.000 officiële leden hebben. Het is niet te voorkomen dat duizenden fans die de club al jaren steunen en onderdeel zijn geweest van het Europa League-avontuur van dit seizoen, deze wedstrijd niet bij kunnen wonen'.

De finale tussen Chelsea en Arsenal vindt plaats op 29 mei.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws