Opmerkelijk voorstel na incident Vertonghen: “Dat kunnen we onderzoeken”

Opmerkelijk voorstel na incident Vertonghen: “Dat kunnen we onderzoeken”

02-05-2019 14:16 Laatste update: 14:45
3

Jan Vertonghen kwam weer het veld in na een ferme botsing. De verdediger kon echter duidelijk niet verder en ging meteen terug naar de kant. Michel D’Hooghe, de baas van de Medische Commissie van de FIFA, bekijkt een opmerkelijke oplossing.

Tegenover The Times laat D’Hooghe zich uit over het voorval tijdens de Champions League-wedstrijd tussen Tottenham Hotspur en Ajax. "Het advies van de UEFA en FIFA is zonneklaar. Alle ploegdokters moeten het geijkte protocol volgen. Alleen de dokters zijn op dat moment verantwoordelijkheid voor de spelers. Zij kennen de spelers het best en zijn het best geplaatst om in te schatten of een speler buiten bewustzijn is geweest en in gevaar verkeert."

D’Hooghe bekijkt een opmerkelijk voorstel om dit probleem op te lossen. "Een tijdelijke invaller in het geval van een hersenschudding is wel een mogelijkheid en iets wat we kunnen onderzoeken. Maar als je een speler na 10 minuten weer op het veld laat zonder opwarming is de kans op spierblessures wel groot. Dan heb je dat weer."