Pochettino blijft na heftig Vertonghen-incident achter zijn medische staf staan

Pochettino blijft na heftig Vertonghen-incident achter zijn medische staf staan

01-05-2019 12:00 Laatste update: 12:07
1

Jan Vertonghen deed dinsdag namens Tottenham Hotspur slechts 40 minuten mee tegen Ajax. Vertonghen kwam met zijn hoofd vol in botsing met dat van land- en ploeggenoot Toby Alderweireld. De hevig bloedende Vertonghen werd na een behandeling terug het veld in gestuurd door de medische staf van de Engelsen. Kort daarna ging het heel slecht met Vertonghen. Trainer Mauricio Pochettino neemt het op voor zijn dokters.

Met name in Nederland werd er gesproken van een regelrechte schande. Pochettino blijft achter zijn medische staf staan. "Natuurlijk maakte ik mij zorgen. Voor mij is de gezondheid van de speler het belangrijkste. Op dat moment zeiden de dokters dat hij OK was. De medische staf is bij deze beslissing de baas", citeerde de BBC de Spurs-coach na afloop van de match.

Pochettino vindt dat zijn team correct heeft gehandeld. "Er zijn regels en protocollen. Onze medische staf heeft zich aan het protocol gehouden." De Argentijnse oefenmeester gaf ook een update over de situatie van Vertonghen. De schade lijkt mee te vallen. "Jan is in orde. Hij liep weg uit het stadion. We weten dat we hem in de gaten moeten houden en monitoren, omdat het een flinke klap was", besloot Pochettino. 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sterkte aan @jvertonghen, die met een neusblessure naar de kant moest tegen Ajax 😱😞 #vertonghen #tottenham #ajax #totaja #rodeduivels

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur.be (@voetbalprimeur.be) op