Vertonghen zag er niet goed uit: 'Overal bloed, ook in z'n ogen'

Vertonghen zag er niet goed uit: 'Overal bloed, ook in z'n ogen'

Gepubliceerd: woensdag 1 mei 2019 om 11:02wo 01-05-2019 om 11:02

Laatste update: woensdag 1 mei 2019 om 12:15wo 01-05-2019 om 12:15

Joël Veltman vond de situatie met Jan Vertonghen 'akelig om te zien'. De oud-Ajacied werd in de eerste helft van het duel met Tottenham Hotspur getorpedeerd door doelman André Onana, samen met Toby Alderweireld.

Vertonghen bloedde hevig en moest zich aan de zijlijn laten behandelen. Het leek weer goed te gaan met de verdediger, die uiteindelijk toch niet verder kon en zelfs even van de wereld leek. "Het was heel akelig om te zien", vertelt Veltman aan De Telegraaf.

"André kwam uit en nam Toby en Jan mee. Ik zag hem liggen met overal bloed, ook in z'n ogen. Toen hij aan de zijlijn stond dacht ik: hij kan wel door, maar hij zei op een gegeven moment dat het niet ging. Uiteindelijk moest hij er echt af, want hij had het niet meer. Hij viel half flauw."

Ajax won dinsdag met 0-1 van Tottenham. Veltman had niet het idee dat de Londenaren het Ajax écht lastig konden maken. "Ik had niet het gevoel dat ze zouden scoren en dat ze gevaarlijk zouden worden. Uiteindelijk was dat ook niet zo. Het was hopen dat de tweede bal goed zou vallen voor Llorente. Dele Alli had nog een schot op André, maar voor de rest zijn ze niet heel gevaarlijk geworden."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws