Cercle Brugge verneemt met droefheid het overlijden van ex-topschutter Buyse (79)

Cercle Brugge verneemt met droefheid het overlijden van ex-topschutter Buyse (79)

29-04-2019 18:10
2

Cercle Brugge heeft via de officiële kanalen naar buiten gebracht dat Eric Buyse op 79-jarige leeftijd is overleden. Buyse droeg liefst elf jaar het shirt van De Verening en was er na zijn loopbaan actief als trainer en assistent-coach.

'Cercle Brugge verneemt met droefheid het overlijden van de heer Eric Buyse. Eric overleed afgelopen vrijdag op 79-jarige leeftijd in familiale kring. Eric Buyse geldt en gold als een echt Cercle-boegbeeld: niet alleen was hij 11 jaar lang speler bij Groen-Zwart, naast zijn spelerscarrière was hij trainer van de toenmalige Uefa's en vervulde hij onder meer ook de taak van assistent-coach', schrijft Cercle over de echte clubman.

Buyse maakte als speler goede en slechte tijden mee bij Cercle. In het seizoen 1960/61 promoveerde hij mee naar de hoogste afdeling. Ondanks het feit nadat de club vanwege een omkoopschandaal voor het seizoen 1966/67 werd teruggezet naar de Derde Klasse, bleef de aanvaller annex middenvelder Cercle trouw. In 1967/68 werd mede door zijn inbreng de titel in de Derde Klasse veroverd.

Na circa 250 matchen voor Cercle te zijn uitgekomen, trok Buyse in 1970 naar VG Oostende. Zes jaar later sloot hij zijn carrière af bij Excelsior Zedelgem. Nadien keerde hij dus weer terug op het oude nest.