Waasland-Beveren begrijpt KBVB helemaal niet: 'Deze club is niet schuldig'

Waasland-Beveren begrijpt KBVB helemaal niet: 'Deze club is niet schuldig'

Gepubliceerd: dinsdag 23 april 2019 om 21:02di 23-04-2019 om 21:02

Bij Waasland-Beveren begrijpt men de KBVB en het Bondsparket helemaal niet. Het voetbalorgaan vraagt een zware straf voor KV Mechelen en Waasland-Beveren. In het Waasland reageert men verbaasd.

'De club Waasland-Beveren is compleet met verstomming geslagen na de vorderingen van het bondsparket in de zaak rond matchfixing', klinkt het op de officiële website van Waasland-Beveren.

Volgens de club deed Waasland-Beveren helemaal niets verkeerd. 'De club en haar bestuurders hebben steeds correct gehandeld en er is op geen enkel moment actief noch passief meegewerkt aan competitievervalsing. Er is geen enkel bestaand bewijs dat het tegendeel aantoont, waardoor iedereen binnen de club ontzet is over het feit dat er een straf wordt geëist', klinkt het.

Onschuldig
'De club blijft voor de volle honderd procent achter haar bestuurders staan en heeft nog steeds een groot geloof in de correcte rechtspraak van de onafhankelijke Geschillencommissie. Gerechtigheid zal geschieden, want deze club is niet schuldig aan competitievervalsing, laat dat duidelijk zijn', is Waasland-Beveren duidelijk.

De club dreigt ook nog verdere stappen te ondernemen. 'Bovendien wordt intern bekeken welke stappen de club zal zetten om de geleden schade te verhalen. De imagoschade, operationele schade én financiële schade dat de club momenteel lijdt door een gemediatiseerd proces waarin de club onschuldig is, is niet te overzien. We worden meegesleurd in een verhaal waarin we slachtoffer zijn, geen dader! De club zal daarom overwegen verdere stappen te ondernemen', aldus Waasland-Beveren.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws