Sorloth looft tactische zet van Thorup: Een stap in de goede richting

Sorloth looft tactische zet van Thorup: "Een stap in de goede richting"

Gepubliceerd: maandag 22 april 2019 om 14:19ma 22-04-2019 om 14:19

KAA Gent pakte zondagavond zijn eerste puntje in Play-Off 1 op het veld van RSC Anderlecht. Coach Jess Thorup pakte in het Constant Vanden Stockstadion uit met een nieuw tactisch concept en dat pakte goed uit volgens Alexander Sorloth.

"0 op 12 halen, dat doet geen plezier en is mentaal zwaar. Vandaag was het voor ons dan ook vooral belangrijk om de nul te houden. Door de nieuwe tactische zet van de coach, waar we een ganse week op getraind hebben, is dat ook gelukt", vertelt de huurling van Crystal Palace op de website van de Buffalo's.

De Noor beseft maar al te goed dat het geen mooie wedstrijd was in het Constant Vanden Stockstadion. "We moeten niet altijd mooi voetbal spelen, nu is het vooral belangrijk om te stijgen in de stand. We moeten natuurlijk altijd voor de drie punten gaan, maar dit was toch een stap in de goede richting."

"Of we dit nu vaker zullen gebruiken, zien we wel op termijn. We moeten ons systeem aanpassen naar de kwaliteiten van de spelers die op het veld staan. Nu is het opnieuw het hoofd leegmaken en focussen op de wedstrijd die we volgend weekend thuis spelen tegen Genk", besluit Sorloth.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws