Gooit Gent-trainer Thorup het over een andere boeg na punt op Anderlecht?

Gooit Gent-trainer Thorup het over een andere boeg na punt op Anderlecht?

Gepubliceerd: maandag 22 april 2019 om 11:48ma 22-04-2019 om 11:48

Na vier nederlagen voor KAA Gent probeerde trainer Jess Thorup het op Anderlecht met een iets defensievere aanpak. Dat resulteerde in een 0-0 gelijkspel. Alexander Sorloth vond dat ene punt mentaal zeker wel belangrijk.

"0 op 12 halen, dat doet geen plezier en is mentaal zwaar. Vandaag was het voor ons dan ook vooral belangrijk om de nul te houden. Door de nieuwe tactische zet van de coach - waar we een ganse week op getraind hebben - is dat ook gelukt", reageert de Gent-spits op de clubwebsite.

Nieuwe aanpak
Gent hoopt de komende weken, maar vooral in de bekerfinale op 1 mei, op het resultaat te spelen "We moeten niet altijd mooi voetbal spelen, nu is het vooral belangrijk om punten te pakken. We moeten natuurlijk altijd voor de drie punten gaan, maar dit was toch een stap in de goede richting."

Heeft Gent hiermee een nieuwe aanpak gevonden? "Dat zien we wel op termijn. We moeten ons systeem aanpassen naar de kwaliteiten van de spelers die op het veld staan. Nu is het opnieuw het hoofd leegmaken en focussen op de wedstrijd die we volgend weekend thuis spelen tegen Genk", besluit Sorloth.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Moet Gent het voorzichtiger aanpakken?

(171 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws