Breaking news

Bijna helemaal rond: ‘Venezolaanse Club-aanwinst gaat langdurig contract tekenen’

Trainerskerkhof van Jupiler Pro League dit seizoen weer goed gevuld

Trainerskerkhof van Jupiler Pro League dit seizoen weer goed gevuld

Gepubliceerd: dinsdag 16 april 2019 om 12:30di 16-04-2019 om 12:30

Fred Rutten is niet langer meer de trainer van RSC Anderlecht. Het is al de negende keer dit seizoen dat een ploeg uit de Jupiler Pro League afscheid neemt van haar trainer. Anderlecht en Sporting krikten de statistieken op.

Het seizoen was vijf speeldagen ver toen Royal Excel Moeksroen eind augustus Frank Defays de laan uitstuurde na een nul op vijftien. Ondertussen bepaalt Bernd Storck de tactiek op Le Canonnier.

In oktober 2018 vloog Yves Vanderhaeghe buiten bij KAA Gent. Jess Thorup nam bij de Buffalo's over. Na zijn ontslag zat Vanderhaeghe niet lang thuis. Hij verving immers in november Glen De Boeck bij KV Kortrijk.

Hattrick voor Lokeren
Nog in oktober begon Sporting Lokeren met het trainerskerkhof te vullen. Peter Maes was het eerste slachtoffer. Ook diens opvolger Trond Sollied zong het seizoen niet uit op Daknam. Op het einde van het seizoen vertrouwde Roger Lambrechts op De Boeck om Lokeren in de Jupiler Pro League te houden. Dat lukte niet.

Op 11 november mocht het dan wel wapenstilstand zijn. Yannick Ferrera mocht ook zijn boeltje pakken bij Waasland-Beveren. Adnan Custovic kwam in de plaats van Ferrera op de Freethiel.

(H)einde
Medio december dacht het bestuur van Anderlecht dat het niet meer ging goed komen met Hein Vanhaezebrouck aan het roer. De twee partijen gingen uit elkaar. Na een korte interim-periode van Karim Belhocine moest Rutten Anderlecht na succes leiden. Play-Off 1 halen, lukte nog. Maar na vier slechte resultaten in Play-Off 1 was ook het rijk van de Nederlander in het Astridpark uit.

Bij KV Oostende begon Gert Verheyen dan weer aan het seizoen, maar na de reguliere competitie vond de debutant op het hoogste niveau het wel welletjes geweest. Verheyen vertrok. Sportief directeur Hugo Broos verving hem.

Lees ook: Anderlecht hoopte op Boskamp of De Mos, maar kreeg een unicum

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie moet Rutten opvolgen?

De Roeck
20%
Zetterberg
8%
Belhocine
6%
Hjulmand
24%
Verheyen
13%
Vercauteren
28%
(1188 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws