Bondsprocureur na boodschap Verstraete: ‘Niet irrelevant en niet doorslaggevend’

Bondsprocureur na boodschap Verstraete: ‘Niet irrelevant en niet doorslaggevend’

Gepubliceerd: woensdag 10 april 2019 om 15:28wo 10-04-2019 om 15:28

Laatste update: woensdag 10 april 2019 om 15:29wo 10-04-2019 om 15:29

Bondsprocureur Kris Wagner gaf KRC Genk eerder al hoop door te zeggen dat hij misschien nul speeldagen kan vragen en nu laat hij zich uit over de boodschap van Birger Verstraete na de rode kaart van Ruslan Malinovskyi aan Het Laatste Nieuws.

“Meneer Verstraete zegt dat meneer Malinovskyi geen intentie had iemand te raken”, begint Wagner. “Maar hij kan niet in een ander zijn hoofd kruipen, dus kan hij dat niet met zekerheid zeggen. Ik snap dat veel mensen emotioneel reageren. Maar ik mag als bondsprocureur geen rekening houden met de gevolgen voor de competitie.”

De boodschap van Verstraete is niet van doorslaggevende waarde. “Ik moet volstrekt neutraal zijn. Dus kijk ik hier met een juridische blik naar. Ik zeg niet dat de uitspraken van meneer Verstraete compleet irrelevant zijn. Maar ook niet dat ze doorslaggevend zijn.”

“Juristen kunnen niet in iemands hoofd kijken, maar zijn er wel op getraind om op basis van alle elementen van het dossier te peilen naar het opzettelijk of intentioneel karakter van een handeling. En er kan ook rekening worden gehouden met antecedenten", vervolgt Wagner.

Wagner analyseert verder. “Als iemand in het verleden al meermaals veroordeeld werd wegens opzettelijk trappen, kan dat in dit geval één van de elementen zijn die bij de beoordeling worden betrokken. Ook het feit dat er juist voordien een trekfout was tegen meneer Malinovskyi kan juridisch relevant zijn: een motief om revanche te plegen was er zeker - alle elementen zijn dus van belang, niet louter de perceptie van het slachtoffer.”

Lees ook: Komen Malinovskyi en Genk goed weg? "Die tweet maakt het niet gemakkelijker"

Poll

Heeft Wagner hier gelijk?

(487 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws