De bondscoach weet intussen dat hij geen schrik moet hebben om me op te stellen

"De bondscoach weet intussen dat hij geen schrik moet hebben om me op te stellen"

06-04-2019 14:48

Timothy Castagne is één van de jonge wolven die na het WK in Rusland steeds meer kansen krijgt bij de Rode Duivels. De vleugelspeler heeft een bijzonder realistische kijk op zijn eigen kwaliteiten.

Een toptalent wil Castagne zich niet noemen, maar dat neemt volgens hem niet weg dat hij terecht international is. "Ik denk het wel. Ik ga een ploeg niet naar een hoger niveau tillen, maar als de rest goed is, zal ik óók goed zijn", legt hij uit bij Het Laatste Nieuws. "Ik heb mijn plek bij de 23. Titularis worden is nog iets anders. De bondscoach weet intussen dat hij geen schrik meer moet hebben. Hij kan me in welke interland ook opstellen - links of rechts, maakt niet uit."

Toch verkiest Castagne stiekem een plekje op de linkerflank. Daar speelt hij namelijk dichter in de buurt bij Eden Hazard. "Dat helpt natuurlijk. Véél zelfs", aldus de speler van Atalanta Bergamo, die vervolgens een anekdote vertelt.

"Voor de match in Cyprus zei ik tegen Thorgan: 'Als je naar binnen komt, gooi de bal maar naar de tweede paal. Ik zal er zijn.' Aan de rust vroeg ik: 'Hé, je kijkt niet, of wat?' Weet je wat hij antwoordde? 'Nee, ik speel met Eden.' (geamuseerd) Ik begrijp hem. Eden est l'option principal. Hij heeft veel meer kwaliteiten dan ik", besluit Castagne bescheiden.