Sa Pinto (ex-Standard) moet opkrassen van de voorzitter: ''Gebrek aan respect''

Sa Pinto (ex-Standard) moet opkrassen van de voorzitter: ''Gebrek aan respect''

02-04-2019 15:10
19

Ricardo Sa Pinto is niet langer hoofdcoach van de Poolse topclub Legia Warschau. Hoewel de club het ontslag moet bevestigen, heeft eigenaar/voorzitter Dariusz Mioduski duidelijk laten verstaan dat het einde verhaal is voor de voormalig trainer van Standard.

"Ik kan bevestigen dat ik de beslissing heb genomen dat Sa Pinto niet langer het eerste team zal leiden. We zijn aan het discussiëren om de details van de breuk te finaliseren'', citeert Sporza uit Poolse bronnen. Hoewel Legia na 27 speeldagen op een tweede plaats staat in de Ekstraklasa, is Mioduski ontevreden. "De trofeeën zijn het belangrijkste voor ons. Toen we begrepen dat de kansen op een trofee dit jaar kleiner werden, hebben we beslist dat er iets moest veranderen.''

Mioduski benadrukt dat ook interne strubbelingen een rol hebben gespeeld in de besluitvorming. "De tragische sfeer in de kleedkamer, het constante gekibbel met de scheidsrechters en een gebrek aan respect waren ondraaglijk'', doet Mioduski zijn beklag over het karakter van de Portugese oefenmeester.