Santini onder vuur na nieuwe elleboogstoot tegen Genk: 'Tijd voor een statement'

Santini onder vuur na nieuwe elleboogstoot tegen Genk: 'Tijd voor een statement'

01-04-2019 11:15
18

Ivan Santini liet zich de laatste maanden bij RSC Anderlecht al enkele keren betrappen op een (al dan niet bewuste) elleboogstoot. Ook tegen KRC Genk was het weer van dat. Ex-scheidsrechter Serge Gumienny vindt dat er strenger mag opgetreden worden.

Tegen Genk kwam Santini er zelfs zonder kaart vanaf. "Mijn enig puntje van kritiek is de lakse houding tegenover de zwaaiende armen van Ivan Santini. Het waren zaterdag geen brutaliteiten, dus rood zou ik overdreven gevonden hebben", opent Gumienny in Het Belang van Limburg.

Al had scheidsrechter Nicolas Laforge wel een signaal mogen geven. "Maar op zo’n moment moet je als scheidsrechter wel een statement maken. Met een gele kaart zeg je dan: Mister Santini, we are watching you."

Gemiste kans
Santini zou het naar verluidt totaal niet met de verkeerde intenties doen, maar dat is volgens Gumienny geen excuus. "Dit had niets te maken met zichzelf beschermen of breed maken. Laforge liet hier de kans liggen om vroeg in de match dat signaal te geven en paal en perk te stellen aan deze bewuste overtredingen van de Anderlecht-spits."