Trossard ziet tweetal opkomen bij KRC Genk: Een potentiële basisspeler

Trossard ziet tweetal opkomen bij KRC Genk: "Een potentiële basisspeler"

27-03-2019 10:30
6

Kampioenschap of niet, Racing Genk kijkt met veel vertrouwen vooruit naar de toekomst. Sterkhouder Leandro Trossard ziet dat er nog genoeg talent in aantocht is. Trossard heeft met name hoge verwachting van Manuel Benson en Maarten Vandevoordt.

Benson wordt dit seizoen met veel succes (vier goals, acht assists) verhuurd aan Royal Excel Moeskroen en keert na de zomer normaliter terug bij Genk. Trossard ziet veel potentie in Benson. "Voetballen kon ie, anders had Genk hem niet gekocht. Hij moet zelf beseffen dat het in zijn kopje goed moet zitten. Hij is nog snel van zijn stuk te brengen en moest nog mentaal weerbaarder worden. Maar als het mentaal goed zit, is hij een potentiële basisspeler", oordeelt Trossard in Het Nieuwsblad.

Genk staat ook bekend om haar uitstekende jeugdopleiding. Trossard heeft daar ook talent opgemerkt. Zo is hij onder de indruk van de pas 17-jarige doelman Maarten Vandevoort. "Vandevoordt kan een mooie carrière tegemoet gaan. Hij is pas zeventien en nu al een heel goeie keeper. Zijn reflexen zijn ongelooflijk. En er staat een rustige kop op", complimenteert Trossard.

Lees ook: Speelt Genk halve basisploeg kwijt? Trossard: ''Niet allemaal, al weet je nooit"