Buitenlandse media lovend over Rode Duivels: 'Elite van internationale voetbal'

Buitenlandse media lovend over Rode Duivels: 'Elite van internationale voetbal'

Gepubliceerd: maandag 25 maart 2019 om 07:14ma 25-03-2019 om 07:14

Onze Rode Duivels hadden het niet al te moeilijk in Cyprus. Er werd makkelijk met 0-2 gewonnen van de Cyprioten. In het buitenland zag men enkele uitblinkers rondlopen in de honderdste interland van Eden Hazard.

Het Italiaanse Gazetta dello Sport had vooral heel wat lof voor de kapitein van de Rode Duivels. 'Hazard draagt België', viel er te lezen. 'Al na 20 minuten stonden de mannen van Roberto Martinez op 0-2 dankzij Hazard en Batshuayi. Door deze zege is België nu al alleen leider in hun groep', schrijft de Italiaanse sportkrant.

Ook bij het Spaanse Marca kon men de lof niet op over onze landgenoot. 'De comfortabele triomf van België tegen Cyprus had één protagonist: Eden Hazard', klinkt het. 'Eden vierde zijn honderdste interland met een doelpunt. De speler van Chelsea was de beste van alle Rode Duivels, die het spel controleerden. Thibaut Courtois, die tegen Rusland nog flaterde, had praktisch geen werk.'

AS zag onze Rode Duivels geen enkele moeite hebben tegen Cyprus. 'De Belgen hoefden enkel in de eerste minuten van de wedstrijd hun talent laten zien om een nieuwe driepunter te boeken', schrijft de Spaanse bron. 'De inbreng van flankspeler Timothy Castagne van Atalanta, of die van Wolverhampton-middenvelder Leander Dendoncker, toont de constante evolutie aan van de Rode Duivels. Spelers van het nieuwe firmament, die een plaatsje zoeken tussen de briljante generatie die deel uitmaakt van de elite van het internationale voetbal.'

Lof voor Batshuayi

Hazard was niet de enige die bejubeld werd. Zo kreeg ook Michy Batshuayi lof. Onder andere van het Engelse The Daily Mail. 'Nadat het duo er 0-2 van gemaakt had, kon België, nochtans zonder Axel Witsel, Romelu Lukaku en Kevin De Bruyne, de wedstrijd op cruise controle uitspelen. Ze verlengen zo hun ongeslagen reeks tegen de Cyprioten', schrijft de Engelse bron.

Batshuayi scoorde ook goede punten bij L'Equipe. 'Bij afwezigheid van Lukaku toonde Batshuayi dat hij meer is dan zomaar een luxe-invaller voor Roberto Martínez', valt te lezen.

'Het is duidelijk dat de voormalige Marseille-speler in goede vorm verkeert. Naast zijn beslissende pass op Eden Hazard in de match tegen Rusland, woog hij tegen Cyprus op de verdediging. Zijn rol als pivot bij het eerste doelpunt, maar ook zijn loopacties -waar andere aanvallers van kunnen profiteren- maken van hem een meerwaarde voor de Rode Duivels', klinkt het.

Lees meer over: Rode Duivels

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws