'Barça laat hoop varen: Coutinho mag in de zomer voor 100 miljoen vertrekken'

'Barça laat hoop varen: Coutinho mag in de zomer voor 100 miljoen vertrekken'

Gepubliceerd: vrijdag 22 maart 2019 om 17:29vr 22-03-2019 om 17:29

FC Barcelona heeft de deur voor een vertrek van Philippe Coutinho op een kier gezet, meldt het Catalaanse Diario Sport vrijdag. Marca gaat zelfs nog een stapje verder: de Spaanse kampioen zou de 26-jarige Braziliaan in de zomer definitief willen verkopen.

Coutinho werd begin 2018 binnengehaald door FC Barcelona als opvolger van Andrés Iniesta. Die verwachtingen kon hij tot dusver niet waarmaken. De Braziliaan moest al uitwijken naar de linkerflank, maar daar streefde Ousmane Dembélé hem voorbij. De Catalanen zouden nu inzien dat zijn transfer simpelweg geen succes is.

Coutinho kwam begin 2018 nog voor een basisbedrag van 120 miljoen euro over van Liverpool. Volgens Marca moet hij nu minimaal 100 miljoen opleveren. Mede door de komst van Frenkie de Jong wil Barça een middenvelder verkopen. Een transfer van Ivan Rakitic lag aanvankelijk voor de hand, maar de club zou nu liever Coutinho van de hand doen. De dribbelaar levert bovendien meer op.

Marca noemt Manchester United en Arsenal als mogelijke bestemmingen. Maar door de vriendschap van Coutinho met Neymar kan ook Paris Saint-Germain een optie zijn. Zeker als de Franse grootmacht afscheid neemt van Kylian Mbappé.

Ook Sport rept van een prijskaartje van minstens 100 miljoen. Coutinho is gefrustreerd door zijn situatie in Camp Nou en dat wekt interesse van diverse Europese topclubs. De duurste speler in de geschiedenis van Barça zou echter nog niet op de transferlijst staan en zelf hard werken aan een ommekeer.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws