Oude bekende prees Club Brugge aan bij Diatta: Hij vond dat ideaal

Oude bekende prees Club Brugge aan bij Diatta: "Hij vond dat ideaal"

Gepubliceerd: woensdag 20 maart 2019 om 20:00wo 20-03-2019 om 20:00

Club Brugge moet in Play-Off 1 vier punten zien goed te maken op KRC Genk. Krépin Diatta wil daar graag bij helpen. Club haalde hem in de winter van vorig seizoen naar Brugge en heeft daar absoluut geen spikt van.

Diatta had zijn keuze voor Club snel gemaakt. "Ik had nog andere mogelijkheden: Stade Rennes, Lille, Olympique Marseille, Real Betis, ... Maar ik zei: ik ben nog zo jong, ik denk dat het beter is dat ik voor Club Brugge kies. Marseille klinkt mooi, maar zou ik daar mogen meedoen? Het kon goed zijn dat ik er een of twee seizoenen bij de jeugd zou moeten spelen", vertelt hij bij Sport/Voetbalmagazine.

Club kreeg nog wat hulp van een oude bekende. "Khalilou Fadiga speelde ook een rol. Hij was lovend over Club, toen hij op hetzelfde vliegtuig zat als ik, op weg naar de ceremonie van de CAF, voor beste speler van Afrika en beste jongere. Hij vond Club een familiale ploeg, ideaal voor een jonge speler."

"Toen mijn makelaar me vroeg wat ik van België dacht, zei ik: ‘Veel spelers zijn er gepasseerd, en kijk waar ze nu zitten.’ Mijn besluit was snel genomen. En alles wat ze me over deze club vertelden, klopte. Altijd voor de titel spelen, openheid, kansen voor de jeugd, ..."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws