Alderweireld wil trauma verwerken: Die match zit nog in ons achterhoofd

Alderweireld wil trauma verwerken: "Die match zit nog in ons achterhoofd"

Gepubliceerd: dinsdag 19 maart 2019 om 22:03di 19-03-2019 om 22:03

Na een lange periode van inactiviteit gaat het straks meteen om de knikkers voor de Rode Duivels. De troepen van Roberto Martinez openen hun EK-voorronde tegen Rusland, één van de revelaties van het voorbije WK. Toby Alderweireld kijkt er al naar uit.

“Het is belangrijk om deze campagne goed te starten met de steun van ons publiek, meteen tegen een topland als Rusland", vertelde Alderweireld volgens Het Laatste Nieuws. "We mogen de Russen zeker niet onderschatten. Ze hebben een heel goed WK gespeeld. Maar we willen een signaal geven: ‘we zijn klaar’. Het is heel belangrijk om niet meteen achter de feiten aan te lopen." Rusland schopte het vorige zomer verrassend tot de kwartfinales.

Ruim vier maanden, zo lang heeft het geduurd voor de Rode Duivels nog eens een duel betwisten. De laatste keer dropen ze met het schaamrood op de wangen af: de onverwachte 5-2 in Zwitserland betekende de eliminatie in de Nations League.

"Die match zit nog in ons achterhoofd", bekent Alderweireld. "Natuurlijk deed het pijn om tegen Zwitserland vijf doelpunten tegen te krijgen. Maar de knop moet ook omgedraaid worden. Nu moeten we heel solide zijn om goede resultaten neer te zetten."

Poll

Winnen de Rode Duivels van Rusland?

(115 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws