Propere Handen: 'Mechelen én Beerschot Wilrijk kunnen promoveren naar 1A'

Propere Handen: 'Mechelen én Beerschot Wilrijk kunnen promoveren naar 1A'

18-03-2019 11:47 Laatste update: 11:56
11

KV Mechelen won dan wel de titel in 1B, toch is het nog niet zeker van promotie naar 1A. Een uitspraak in de zaak-Propere Handen kan nog roet in het eten gooien. Zowel Malinwa als Beerschot-Wilrijk willen snel duidelijkheid.

Na het kampioenschap van KV Mechelen liet ex-voorzitter Johan Timmermans zich ontvallen dat hij zich geen zorgen maakt over een negatieve uitspraak in verband met het voetbalschandaal. Beerschot-Wilrijk beweert dan weer het tegendeel, aldus Het Nieuwsblad.

Volgens de krant bestaat er zelfs – al is het een bijzonder kleine – een kans dat zowel Mechelen als Beerschot-Wilrijk volgend seizoen in 1A spelen. In dat geval moeten zowel Royal Excel Moeskroen als Waasland-Beveren veroordeeld worden.

Exit Moeskroen en Waasland-Beveren?
Voorzitter Dirk Huyck van de Waaslanders wordt net als Mechelen verdacht van matchfixing, of op zijn minst het verzaken van de meldingsplicht. Moeskroen heeft dan weer een gerechtelijke procedure lopen. Zij riskeren hun licentie voor het profvoetbal kwijt te spelen.

De kans dat Waasland-Beveren wordt gestraft én KV Mechelen niet, is vrij onwaarschijnlijk. Al is het volgens Het Nieuwsblad weldegelijk één van de vele mogelijkheden. Afwachten hoe de KBVB het hele dossier interpreteert.