Opletten voor KRC Genk en Club Brugge: Zij zijn een dark horse in Play-Off 1

Opletten voor KRC Genk en Club Brugge: "Zij zijn een dark horse in Play-Off 1"

18-03-2019 11:00
7

KRC Genk en Club Brugge lijken de twee topkandidaten te worden voor de landstitel. Peter Vandenbempt weet echter dat er gevaar dreigt... KAA Gent zou wel eens potten kunnen breken in Play-Off 1.

"Gent stapt met zeer hoge ambities Play-off 1 in", vertelt hij bij Sporza. "Gesterkt door de autoritaire manier waarop het dat ticket heeft gepakt. Met de rug tegen de muur heeft het na de 0 op 6 onder grote druk 12 op 12 gehaald. Dat is gewoon zeer goed van coach Jess Thorup en de spelers."

"Nu wordt door alle waarnemers - en ik denk terecht - gewaarschuwd voor Gent in Play-Off 1: dat het wel een keer de 'dark horse' zou kunnen zijn in de eindronde. En dat is wel opmerkelijk. Want iedereen was het er een paar weken of maanden geleden toch over eens dat AA Gent een slechte transferzomer had gehad."

Dat was duidelijk een voorbarige conclusie. "Uiteindelijk is het toch met deze kern - met weliswaar een toptransfer als Sørloth erbovenop - dat Gent het gedaan heeft. Kaminski vervangt Kalinic (dat is hetzelfde) en Bezoes zat op de bank. Die kern wordt nu zelfs als een outsider voor de topplaatsen gezien. Dat heeft de nieuwe trainer dus zeer goed gedaan. Misschien heeft sportief directeur Michel Louwagie het deze zomer toch iets beter gezien en gedaan dan wij allemaal dachten."