Vandenbempt weet niet wat hij ziet in Luminus Arena: Onaanvaardbaar

Vandenbempt weet niet wat hij ziet in Luminus Arena: "Onaanvaardbaar"

11-03-2019 10:34 Laatste update: 10:42
13

Racing Genk heeft zondag met 1-0 gewonnen van Lokeren, al had dat heel wat voeten in de aarde. Een geldig doelpunt van Aly Samatta werd niet toegekend omdat de communicatie met de VAR niet werkte. Peter Vandenbempt vindt het heel bizar dat er geen oplossing werd bedacht.

Bij Sporza spuwt hij zijn gal over dat voorval. "Ik vind het onvoorstelbaar, om niet te zeggen onaanvaardbaar, dat er na meer dan een half uur - dat lag er tussen het uitvallen van de VAR en dat moment met Samatta - nog altijd geen communicatie kan hersteld worden tussen dat VAR-busje en de 4e ref. Ik heb begrepen dat er walkietalkies geprobeerd zijn, maar die werkten blijkbaar ook niet."

Vandenbempt heeft geen begrip voor dat falen. "In mijn naïviteit - denk ik dan maar - bestaat er toch nog altijd iets als een onnozele gsm. Die werken echt goed in de Luminus Arena. Ik ben ook altijd bereid om mijn eigen toestel ter beschikking te stellen. Dus ik neem het volgende zondag alvast mee naar Sint-Truiden."

Hij hoopt alvast dat dit het laatste voorval is. "Oké: techniek kan falen. Mensen begrijpen dat blijkbaar niet, maar dat kan. Dat weten wij als mensen van radio en televisie. Maar je moet wel altijd voor een oplossing zorgen."