'Bad boy' van Anderlecht slaat terug: De mensen geloven alles

'Bad boy' van Anderlecht slaat terug: "De mensen geloven alles"

26-02-2019 21:35 Laatste update: 21:51
6

Anderlecht heeft er met Peter Zulj een kleurrijke figuur bij. De Oostenrijker staat in zijn eigen land bekend als enfant terrible... maar zo onderhandelbaar is hij naar eigen zeggen niet.

De kwalijke reputatie is langzaam gegroeid, vertelt Zulj. "Mensen roddelen graag... En ze geloven alles wat in de kranten verschijnt en op het internet staat. De waarheid spreekt minder tot de verbeelding. Vroeger was ik niet op-en-top met mijn vak bezig, ik was van het nonchalante type."

"Er zijn van die kleine dingen die een profvoetballer zou moeten doen en die ik achterwege liet. Bij Sturm Graz ben ik een echte professional geworden. Had ik destijds al die regeltjes gevolgd, dan was ik drie jaar geleden al naar het buitenland getrokken."

Hij wordt in Oostenrijk zelfs vergeleken met Marko Arnautovic. "Ik heb zogezegd de loopstijl en het karakter van Arnautovic. Bij elke uitglijder word ik met hem vergeleken. Maar dat is op niets gebaseerd. Een ding hebben we met elkaar gemeen: elk foutje wordt uitvergroot. Ik weet dat Arnautovic niet het perfecte voorbeeld is voor de jeugd, maar niemand doet werkelijk de moeite om hem te begrijpen."

Lees ook: "Daarom heb ik voor Anderlecht gekozen"