Batshuayi heeft ideale ploeg gevonden: Daar had Palace problemen mee

Batshuayi heeft ideale ploeg gevonden: "Daar had Palace problemen mee"

26-02-2019 19:10
2

Michy Batshuayi kreeg afgelopen weekend zijn eerste basisplaats bij Crystal Palace. De Rode Duivel wist meteen een doelpuntje mee te pikken en staat in de pikorde al voor Christian Benteke.

Volgens Simon Collings, die Cyrstal Palace volgt voor de London Evening Standard, heeft Batshuayi zijn ideale ploeg gevonden.  "Roy Hodgson zocht al langer naar een goaltjesdief, iemand die het verschil kan maken in het strafschopgebied. Daar had Crystal Palace tot dan problemen mee", vertelt de journalist aan Sporza.

 "In de eerste helft tegen Leicester zagen we duidelijk wat de bijdrage van Batshuayi kan zijn. Hij werd niet enorm veel betrokken in het spel, maar bij die goal bewees hij wel dat hij de intelligentie en de techniek heeft om snel te reageren, zoals Hodgson van hem verlangt.De fans van Palace keken ook enorm uit naar de komst van Batshuayi."

"Bij zijn eerste korte invalbeurt was hij al meteen erg kwiek, met onmiddellijk een assist ook. Zijn stijl past perfect bij de club, zoals hij eerder ook perfect paste bij het directe spel van Dortmund. En de verstandhouding met Zaha en Townsend kan alleen maar beter worden."

Palace bedong geen aankoopoptie, zodat de kans dat hij langer dan een half seizoen. "Chelsea gebruikt Palace als etalage voor Batshuayi. Ze hopen dat hij met een paar goals zijn marktwaarde kan opdrijven en andere potentiële kopers kan aantrekken", besluit Collins.