Onherkenbaar Racing Genk gaat in eigen huis zwaar onderuit tegen Slavia Praag

21-02-2019 22:52
21

Racing Genk is uitgeschakeld in de Europa League. Na de 0-0 in Praag, verloor het in eigen huis met zware 1-4-cijfers van Slavia Praag.

Het begon nochtans allemaal erg mooi voor Racing Genk. In de tiende minuut kwamen de Limburgers al op voorsprong. Praag-doelman Ondrej Kolar klungelde en Trossard kon Genk virtueel naar de volgende ronde trappen: 1-0. Minder leuk nieuws: Bryan Heynen werd al na een half uur met maagklachten naar de kant gehaald.

Lang kon Genk niet van zijn voorsprong genieten, want ook Danny Vukovic voelde zijn moment gekomen om te klungelen. Hij werkte een voorzet niet ver genoeg weg en Vladimir Coufal kon binnenkoppen.

Tot aan de rust had Racing Genk het erg moeilijk. Ook met Pozuelo in de basiself, kregen ze de machine maar niet in gang. De beste kansen voor rust waren zelfs nog voor de Tsjechen.

Drama
En het ging van kwaad naar erger na rust. Tien minuten in de tweede helft kwam Genk zelfs op achterstand. Vukovic zag er alweer niet goed uit. Hij kwam in botsing met eigen verdediger Sebastien Dewaest, bleef liggen en Ibrahim Traore kon de 1-2 binnentrappen.

Vukovic werd geblesseerd naar de kant gehaald en Nordin Jackers was zijn vervanger. Ook de jonge Jackers moest zich nog twee keer omdraaien. Het was Milan Skoda die Genk met twee kopbaldoelpunten een zware 1-4-nederlaag aansmeerde.