VP 11 Van De Week Speeldag 26: Jong geweld bij Club Brugge en Anderlecht

VP 11 Van De Week Speeldag 26: Jong geweld bij Club Brugge en Anderlecht

18-02-2019 11:00 Laatste update: 11:01
1

Ook op Speeldag 26 waren er weer heel wat uitblinkers te bewonderen op onze Belgische velden. Die zaten onder meer ook bij Club Brugge, dat helemaal herboren lijkt.

Puntenpakker bij Anderlecht
Thomas Didillon bewees dat hij van goudwaarde is voor Anderlecht. Op Antwerp hield hij in blessuretijd nog een gemaakte goal uit zijn doelvlak. Klasse van de Fransman, die zo samen met doelpuntenmaker Yannick Bolasie misschien wel Play-Off 1 in de wacht sleept.

In de defensie zagen we Collins Fai een sterke prestatie leveren bij Standard. Aan de overkant kiezen we voor Nikola Gulan, die zijn kunnen bewijst bij Moeskroen. Centraal in de defensie staan Gabriele Angella en Stefano Denswil naast elkaar na uitstekende prestatie tegen respectievelijk KV Kortrijk en Racing Genk.

Belgisch middenveld
Op het middenveld kiezen we voor drie Vlaamse spelers. Als breker hebben we Louis Verstraete, die tegen zijn eigenaar KAA Gent heel wat gaten dichtte voor Waasland-Beveren. Verstraete is een echte aanjager in dat elftal en had zo een belangrijk aandeel in de stuntzege.

Het talent van Yari Verschaeren staat buiten kijf. De amper zeventienjarige middenvelder brak de match in de slotfase open voor Anderlecht. Dankzij zijn actie en perfecte voorzet mag Anderlecht drie punten bijschrijven. Stef Peeters pakte bij Zulte-Waregem uit met een heerlijke volley en bracht zijn ex-club STVV zo flink in de problemen.

Veel Club, een beetje KVO
In de aanval kunnen we moeilijk de glansprestatie van Club Brugge negeren. Zowel Krepin Diatta als Siebe Schrijvers verdienen hun plaats na die topper. Als derde aanvaller zetten we graag de jonge Robbie D'Haese in de bloemetjes. De negentienjarige spits van KV Oostende werkte prima af en heeft met Gert Verheyen de juiste coach om zich te ontwikkelen in het A-elftal.