Barcelona met Vermaelen wint: Messi scoort én faalt vanaf de penaltystip

16-02-2019 22:41

FC Barcelona - met Thomas Vermaelen 90 minuten tussen de lijnen - heeft zaterdagavond na drie gelijke spelen op rij weer eens de volle buit gehaald. De Catalanen maakten er tegen nummer 15 Real Valladolid absoluut geen flitsende vertoning van, maar wonnen dankzij een rake penalty van Lionel Messi, die echter ook miste vanaf de stip.

Real Valladolid, eigendom van voormalig WK-topscorer Ronaldo Nazario, was absoluut niet met aanvallende intenties naar Catalonië afgereisd. De Pucela speelden met vijf verdedigers en FC Barcelona slaagde er nauwelijks in om de paarse muur te doorbreken. Vlak voor rust kreeg de thuisploeg echter de helpende hand toegestoken: een gemakkelijke valpartij van Gerard Piqué werd gehonoreerd met een strafschop en Messi tekende de 1-0 aan.

Na rust zat er meer overtuiging in het spel van de Catalanen, die echter op de minimale marge bleven steken. Dat was vrijwel volledig de verdienste van doelman Jordi Masip: de sluitpost tikte een pegel van Messi op onnavolgbare wijze uit de kruising, maakte ook een inzet van Luis Suárez onschadelijk én stopte vlak voor tijd de tweede penalty van Messi.

De 1-0 bleef desondanks op het bord staan. FC Barcelona staat nu zeven punten voor op Atlético Madrid. Real Madrid speelt zondag echter nog tegen Girona en kan het verschil met de aartsrivaal weer terugbrengen tot zes punten. De Catalanen nemen het dinsdagavond op tegen Olympique Lyon in de Champions League.