Joos werpt zijn licht op Pozuelo: Heeft hij echt geen greintje zelfvertrouwen?

Joos werpt zijn licht op Pozuelo: "Heeft hij echt geen greintje zelfvertrouwen?"

16-02-2019 18:00
5

Alejandro Pozuelo mocht donderdag onverwacht invallent tegen Slavia Praag. De middenvelder van KRC Genk wordt gelinkt aan een transfer, maar Filip Joos hoopt absoluut dat hij blijft.

Dat maakt hij duidelijk in De Standaard, waar hij een wekelijkse column heeft. "In Praag werd Racing Genk vanaf minuut 55 een andere ploeg. Ovidius draaide zich om in zijn graf, besefte dat hij een zinnenprikkelende metamorfose was vergeten. Hoogleraar Pozuelo betrad het veld en doceerde steekpassologie, achteloos. Het was adembenemend."

Joos plaatst Pozuelo bij de allergrootsten van KRC Genk. "Natuurlijk is Kevin De Bruyne buiten categorie. Nooit zal een voetballer van Genk zijn carrière benaderen. Maar Pozuelo teert op intuïtie. Hij komt met dingen die je als toeschouwer niet voor mogelijk houdt, verbluffende zwenkingen, barokke tierlantijnen, en dan plots is er toch een dodelijk balletje. KDB schept orde, Pozuelo chaos. En distilleert daar schoonheid uit."

Joos hoopt dat Pozuelo niet vertrekt. "Wat is dat toch met voetballers dat ze denken dat ze na hun vijfendertigste een vogel voor de kat zijn? Alsof het leven dan stopt. Waarom die hijgerige rush naar altijd meer, ten koste van geluk? Waarom nooit eens de leuze ‘trop is genoeg’ gehanteerd? Hebben ze dan echt geen greintje zelfvertrouwen?", vraagt de columnist zich luidop af.