OFFICIEEL: Juventus bevestigt komst van 'best betaalde Brit ooit' Ramsey

OFFICIEEL: Juventus bevestigt komst van 'best betaalde Brit ooit' Ramsey

Gepubliceerd: maandag 11 februari 2019 om 20:22ma 11-02-2019 om 20:22

Aaron Ramsey heeft zijn overstap naar Juventus zo goed als afgerond. De 28-jarige middenvelder heeft overeenstemming bereikt met de Italiaanse kampioen over een vierjarig contract ter waarde van 456.000 euro per week, meldt de BBC.

Volgens de Britse omroep wordt Ramsey daarmee de best betaalde Brit ooit, afgaande op het nettosalaris. De Welshman komt komende zomer transfervrij over van Arsenal, nadat hij Juventus verkoos boven diverse andere Europese topclubs. Ramsey zat ook om tafel met FC Barcelona en Paris Saint-Germain. Daarnaast toonden Bayern München, Internazionale en Real Madrid interesse. Landgenoot Gareth Bale moedigde hem aan om naar de Spaanse hoofdstad te komen.

Voor Ramsey komt er een einde aan periode van elf jaar bij Arsenal. The Gunners boden hem in september nog wel een nieuw contract aan, maar die aanbieding werd afgeslagen. De Londenaren waren daarna niet bereid om aan de salariseisen van Ramsey te voldoen. Manager Unai Emery is daarnaast niet overtuigd van de rol van de middenvelder in het elftal. Ramsey zoekt het liefst als nummer 8 de vrije ruimtes, maar dat past niet in de plannen van de Spanjaard.

Ramsey onderging in januari al de medische keuring. Met een contract van vier jaar en een weeksalaris van 456.000 euro per week kan hij in totaal liefst 94 miljoen euro gaan verdienen bij Juventus.

Update 20.22: Juventus heeft de komst van Aaron Ramsey via de officiële kanalen aangekondigd. Vanaf 1 juli mag de middenvelder uit Wales zich speler van de Oude Dame noemen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws