Samatta bejubeld door Club Brugge-speler: Dat getuigt van respect

Samatta bejubeld door Club Brugge-speler: "Dat getuigt van respect"

06-02-2019 21:00

Aly Samatta is goed op weg om dit seizoen topschutter te worden in de Jupiler Pro League. De Tanzaniaan zit inmiddels al aan 17 doelpunten op 24 wedstrijden, en oogst daarom ook lof bij andere ploegen.

Zo vertelt Samatta dat Club Brugge-spits Wesley Moraes vaak naar hem kijkt. "Scoren is nooit makkelijk, al lijkt het soms zo. Maar met de ervaring pas je je aan. Als Wesley zegt dat hij van mijn looplijnen leert, getuigt dat van heel veel respect. Wow. Dat is goed, dat we elkaar helpen beter te worden", geeft hij aan in Sport/Voetbalmagazine.

Ook Samatta spiegelde zich eerst aan iemand anders. "Ik leerde zelf heel veel van Mbaye Leye, hoe hij wegliep van de verdedigers. Ik leer ook van verdedigers, wie welke voet heeft... Daar let ik op. Bij iemand die links is, zal ik meer op de rechter focussen. Die details."

Samatta weet waarom hij zo moeilijk is om tegen te spelen. "Vroeger was ik nog vleugelaanvaller. Veel ruimte voor mij, snelheid... Nu ben ik spits en is de ruimte om de bal te controleren kleiner. Maar mijn kwaliteiten blijven wel snelheid en veel lopen om verdedigers te verwarren. Waar is hij nu? Dat helpt de ploeg om ruimte te vinden. In die zin ben ik geen typische targetman, die centraal kan blijven in de duels. Zo sterk ben ik niet. Verdedigers hebben dat ook liever, altijd weten waar hun tegenstander is."