Halilovic maakte grote fout als jongeling: Die transfer kwam te vroeg

Halilovic maakte grote fout als jongeling: "Die transfer kwam te vroeg"

Gepubliceerd: dinsdag 5 februari 2019 om 19:13di 05-02-2019 om 19:13

Standard heeft dinsdagnamiddag Alen Halilovic voorgesteld aan pers en supporters. De Kroaat wordt voor anderhalf seizoen gehuurd van AC Milan, maar de Rouches hebben een aankoopoptie van twee miljoen euro.

Halilovic was de jongste debutant ooit in de Kroatische competitie. Na amper anderhalf jaar bij Dinamo Zagreb verhuisde hij al naar het grote FC Barcelona. Een fout volgens de Kroatische middenvelder. "Idealiter was ik nog drie à vier jaar in Kroatië gebleven, maar ik kon niet weerstaan aan de druk van Dinamo, dat wou dat ik vertrok. Barcelona was mijn droomclub, maar uiteindelijk kwam die transfer te vroeg", vertelde Halilovic volgens Sporza.

Daarna belandde hij nog bij Gijon, Hamburg, Las Palmas en Milan, maar doorbreken lukte nergens. "De coach (Gennaro Gattuso, red.) zei altijd dat hij tevreden was over mij, maar hij liet mij nooit spelen. Ik heb in Italië tactisch veel bijgeleerd, maar ik heb er bijna niet gespeeld en dat moet op mijn leeftijd gebeuren. Ik wil mijn potentieel kunnen tonen. Daarom wilde ik anderhalf jaar aan Standard uitgeleend worden. Ik kan hier spelen met fantastische spelers als Carcela, Marin en Cimirot. Ik ben ervan overtuigd dat we samen goed zullen kunnen combineren", besloot Halilovic.

Lees ook: 'Standard kwam nieuwkomer op het spoor dankzij Herman van Holsbeeck'

Plaats een reactie

Mario_ +2023
dinsdag 5 februari 2019 om 19:21
2M lijkt me koopje als die doorbreekt
Vind ik leuk
Messifanboy +1228
dinsdag 5 februari 2019 om 19:40
Is echt een appel een een ei, hij zou ons echt met gemak een veelvoud kunnen opbrengen.
Vind ik leuk
JDP +837
woensdag 6 februari 2019 om 09:16
Zo denk ik er ook over.
Hij heeft nog maar enkele minuten gespeeld, maar toch heb ik er al een goed oog in. In ieder geval iemand met “Vista”. Benieuwd naar de volgende matchen.
Vind ik leuk
Mario_ +2023
woensdag 6 februari 2019 om 20:51
zou wel eens de top-transfer van het jaar kunnen worden. Is echt goed, misschien niet gespeeld op hoogste niveau, maar wel getraind....
Standard is al goed bevolkt op het middenveld....
Vind ik leuk
MoCa +690
dinsdag 5 februari 2019 om 19:41
Was niet echt een succes bij z'n vorige clubs. Is dit het zoveelste woelwater dat bij het Cirque de Liège toegekomen is ??? Zal een wonder zijn als ze ooit de aankoopoptie kunnen lichten.
Vind ik leuk
JDP +837
woensdag 6 februari 2019 om 09:18
Goede poging Moca, maar dat circus behoort definitief tot het verleden. Met Venanzi en MPH zorgen we net voor zekerheid.
Ik vrees dat het circus nu is neer gestreken aan de westkant van Brussel 😃
Vind ik leuk
oesje +547
woensdag 6 februari 2019 om 14:31
wacht vier of vijf wedstrijden en ook gedaan en wil die weer weg
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws