Halilovic maakte grote fout als jongeling: Die transfer kwam te vroeg

Halilovic maakte grote fout als jongeling: "Die transfer kwam te vroeg"

Gepubliceerd: dinsdag 5 februari 2019 om 19:13di 05-02-2019 om 19:13

Standard heeft dinsdagnamiddag Alen Halilovic voorgesteld aan pers en supporters. De Kroaat wordt voor anderhalf seizoen gehuurd van AC Milan, maar de Rouches hebben een aankoopoptie van twee miljoen euro.

Halilovic was de jongste debutant ooit in de Kroatische competitie. Na amper anderhalf jaar bij Dinamo Zagreb verhuisde hij al naar het grote FC Barcelona. Een fout volgens de Kroatische middenvelder. "Idealiter was ik nog drie à vier jaar in Kroatië gebleven, maar ik kon niet weerstaan aan de druk van Dinamo, dat wou dat ik vertrok. Barcelona was mijn droomclub, maar uiteindelijk kwam die transfer te vroeg", vertelde Halilovic volgens Sporza.

Daarna belandde hij nog bij Gijon, Hamburg, Las Palmas en Milan, maar doorbreken lukte nergens. "De coach (Gennaro Gattuso, red.) zei altijd dat hij tevreden was over mij, maar hij liet mij nooit spelen. Ik heb in Italië tactisch veel bijgeleerd, maar ik heb er bijna niet gespeeld en dat moet op mijn leeftijd gebeuren. Ik wil mijn potentieel kunnen tonen. Daarom wilde ik anderhalf jaar aan Standard uitgeleend worden. Ik kan hier spelen met fantastische spelers als Carcela, Marin en Cimirot. Ik ben ervan overtuigd dat we samen goed zullen kunnen combineren", besloot Halilovic.

Lees ook: 'Standard kwam nieuwkomer op het spoor dankzij Herman van Holsbeeck'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws