OFFICIEEL: Charleroi is tijdelijk verlost van miskoop Dervite

OFFICIEEL: Charleroi is tijdelijk verlost van miskoop Dervite

31-01-2019 14:47 Laatste update: 14:46

Charleroi trok vrijdag zowel Ryota Morioka als Younes Delfi aan, maar hoopte wat uitgaande transfers betreft nog een oplossing te vinden voor miskoop Dorian Dervite. Volgens La Dernière Heure biedt het Nederlandse NAC Breda uitkomst.

Dervite vertrekt naar verluidt voor de rest van het seizoen op huurbasis naar de nummer zeventien uit de Eredivisie. La Dernière Heure schrijft dat de overeenkomst  geen optie tot koop voor de 30-jarige centrumverdediger bevat. Naar verluidt heeft de 30-jarige centrumverdediger zijn handtekening al gezet en zal de deal spoedig officieel worden gemaakt. Charleroi raakte zodoende af van de compleet overbodige pion, die pas sinds voorbije zomer onder contract staat bij Charleroi.

De Carolo's namen Dervite transfervrij over van het Engelse Bolton Wanderers, maar trainer Felice Mazzu zag het echter niet zitten in de Fransman. Dervite speelde op 25 augustus tegen KV Kortrijk (0-2 verlies) zijn eerste en enige helft in de Jupiler Pro League. Mazzu liet hem een maand maand later in de beker nog wel 90 minuten opdraven tegen Eendracht Aalst (0-2). Vervolgens zat de ex-speler van Tottenham Hotspur nog maar sporadisch bij de wedstrijdselectie.

Update 14.47: NAC Breda heeft Dervite officieel binnen. Zoals aangegeven gaat het om een uitleenbeurt zonder optie. Dervite zelf is blij met zijn overstap. ''Afgelopen zomer stond mijn zaakwaarnemer al in contact met NAC. De overgang vond toen helaas niet plaats, maar nu ben ik er alsnog. Hopelijk kan ik iets toevoegen aan de ploeg'', laat hij weten op de website van zijn nieuwe werkgever.