OFFICIEEL: Morioka is op komst, Charleroi legt ook al Iraans toptalent (18) vast

30 januari 2019 om 18:12

Charleroi heeft zich woensdag laten gelden op de transfermarkt. In afwachting van de officiële aankondiging rond Anderlecht-middenvelder Ryota Morioka werd het Iraanse toptalent Younes Delfi alvast gepresenteerd. 

Het was manager Mehdi Bayat die de komst van zijn landgenoot Defli naar buiten bracht. Bayat kondigde op Twitter aan dat de 18-jarige Delfi een contract voor drie seizoenen heeft getekend met een optie voor twee extra jaar. VoetbalPrimeur.be wist zondag al te melden dat de Iraanse parel hard op weg was naar de Carolo's.

De 18-jarige Defli maakt in 2017 op het WK-onder 17 naam voor zichzelf met twee goals en drie assits. Met name tegen de Duitse leeftijdsgenoten (4-0 zege) maakt de flankspeler een verpletterende indruk. Hoewel Delfi zich bij Europese clubs in de kijker speelde, bleef hij tot dit moment bij Esteghlal Khuzestan. Delfi beschikte in zijn geboorteland over een aflopend contract, waardoor Charleroi hem goedkoop kan oppikken.

Ryota Morioka zal naar verwachting ook spoedig op de foto gaan met Bayat. De 27-jarige Japanner werd al gesignaleerd bij het stadion. Morioka moet bij Charleroi de opvolger worden van de naar Egypte vertrokken Cristian Benavente.