'Iraniër gaat, Iraniër komt: Charleroi heeft met Delfi (18) nieuwe parel gevonden'

'Iraniër gaat, Iraniër komt: Charleroi heeft met Delfi (18) nieuwe parel gevonden'

27-01-2019 13:25
1

Charleroi heeft n de zoektocht naar nieuwe pareltjes altijd de Iraanse competitie gevolgd. Naar alle waarschijnlijkheid haalt algemeen directeur Mehdi Bayat op korte termijn weer een speler uit zijn geboorteland.

Volgens Gol Bezan, de eerste voetbalpodcast uit Iran, staat de 18-jarige Younes Delfi op het punt om een contract te tekenen bij Charleroi. De jonge rechtsbuiten heeft een aflopende verbintenis bij zijn huidige club Esteghlal Khuzestan en kan na de zomer dus gratis de overstap maken. Volgens de informatie van Gol Bezan is de deal al bijna beklonken.

Delfi wordt in eigen land bestempeld als een rising star. Hij speelde sinds het seizoen 2016/17 in totaal 39 wedstrijden op het hoogste niveau, waarin hij zeven en drie assists liet noteren. Delfi wekte al interesse van PSV, maar ondanks een stage kwam het in 2018 niet tot een overstap. 

WK -17
Delfi is teven jeugdinternational van zijn land en schitterde bijna anderhalf jaar geleden op het WK-onder 17. Tijdens dat kampioenschap hij speelde hij de Duitse defensie tijdens de 4-0 zege helemaal zoek (twee goals, een assist). Hij liet vervolgens ook nog twee assists noteren tegen de leeftijdsgenoten uit Costa Rica. De achtste finales bleken echter het eindstation voor Delfi en co.

Lees ook: OFFICIEEL: Charleroi stuurt zomeraankoop tijdelijk terug naar Iran