Done deal: 'Coucke helpt een handje, Morioka arriveert in Charleroi'

Done deal: 'Coucke helpt een handje, Morioka arriveert in Charleroi'

30-01-2019 16:35 Laatste update: 31-01-2019 17:46
23

Ryota Morioka gaat tijdelijk afscheid nemen van RSC Anderlecht. De Japanse nummer tien trekt op huurbasis naar Sporting Charleroi. Dat meldt Sudinfo.

Anderlecht en Charleroi waren al een tijdje aan het onderhandelen over een verhuur van Morioka. De deal liet evenwel op zich wachten, maar toen ging Marc Coucke zich persoonlijk met de zaken bemoeien. De voorzitter van Anderlecht zorgde voor een akkoord waarbij Charleroi Morioka huurt tot het einde van het seizoen en er een afkoopsom van 1,5 miljoen euro is. 

Bij Charleroi moet Morioka Cristian Benavente opvolgen. De Peruviaanse spelmaker liet vorige week Charleroi achter zich om aan de slag te gaan bij het Egyptische Pyramids FC. Vorige jaar rond deze tijd haalde Anderlecht zelf Morioka nog binnen. Het plukte hem toen weg bij Waasland-Beveren. 

Update: 16.35: Charleroi gaat zich definitief versterken met Ryota Morioka. De 27-jarige Japanners is woensdagmiddag al bij het Stade du Pays de Charleroi gesignaleerd om de contracten te ondertekenen. De deal kwam er mede door inmenging van Marc Coucke.