Monaco mist finale na penalty's, Piatek maakt het waar, sensatie in Valencia

29-01-2019 23:48
1

AS Monaco blijft ook na het ontslag van trainer Thierry Henry kwakkelen. De landskampioen van 2017 staat negentiende in de Ligue 1 en moet de finaleplaats in de Coupe de la Ligue aan nummer 20 Guingamp laten.

Guingamp-AS Monaco 2-2 (Guingamp wint na strafschoppen)
Met de teruggekeerde Leonardo Jardim (foto) op de bank liepen de Monegasken, ondanks een vroege rode kaart voor William Vainqueur, uit naar een vlotte 0-2 voorsprong. Rony Lopes en Aleksandr Golovin scoorden beiden in het eerste kwart van de wedstrijd. Na rust scoorden Alexandre Mendy en Marcus Thuram, de zoon van, tegen. Strafschoppen moesten uiteindelijk de beslissing brengen. Benjamin Henrichs, Kamil Glik én Sofiane Diop konden hun zenuwen niet in bedwang houden. Youri Tielemans zat niet in de selectie van Jardim, hij trekt naar de Premier League.

AC Milan-Napoli 2-0
AC Milan heeft zich geplaatst voor de halve finale van de Coppa Italia, met dank aan topaankoop Krzysztof Piatek. De Poolse spits, voor 35 miljoen euro opgehaald bij Genoa, stond voor het eerst in de basis bij de Rossoneri en had binnen het half uur al twee keer gescoord. Het bleek ruim voldoende om de kwartfinalewedstrijd te beslissen.

Valencia-Getafe 3-1
Valencia heeft op sensationele wijze uitschakeling in de Copa del Rey afgewend. Los Che hadden uit met 0-1 verloren van Getafe en kwamen in het eigen Mestalla binnen een minuut op achterstand: Jorge Molina verraste doelman Jaume Domenech vanuit een lastige hoek. Die stand stond na een uur spelen nog steeds op de borden, waarna Rodrigo ontwaakte. De in Brazilië geboren Spanjaard zorgde voor de 1-1 en was in de extra tijd verantwoordelijk voor de 2-1 én de allesbeslissende 3-1.